نظر شما راجع به ارتقاء بهره وری آب و ... چیست ؟! 
محمد رضا احمدیان طاهری مدیر عامل شرکت مروارید صدف زاینده رود (لوله کشتزاران) 
مقدمه :
 بیاد می آورم دوران دبستانم را، که بر روی جلد دفتر های کاهی ساده آن موقع یک جمله نوشته شده بود. " یک ساعت فکر کردن بهتر از هفتاد سال عبادت است. " رسول اکرم (ص)
 در آن زمان هرگز نتوانستم هیچگونه برداشتی از این جمله داشته باشم، ارتباط فکر کردن با عبادت چیست؟! چرا این دو مقوله با یکدیگر مقایسه گردیده اند؟! اینک بر این باورم که وسعت دنیای هر کسی [ یا هر قوم و یا ملتی ] به اندازه تفکر آن شخص میباشد. ا اکنون اعتقاد دارم پاداش ها و پیشرفت های زندگیمان به میزان خدمت هایمان به دیگران است. اگر هر کسی در هر جامعه حداقل به شغل و حرفه خود، ( در هر جایگاهی که می خواهد باشد ) فقط به چشم منبع درآمد نگاه نکند، 
بلکه بعنوان یک خدمت باور کند و آن خدمت را بنحو شایسته ارائه دهد، بی شک آن فرد دارای درآمد پایدار و رو به  افزونی خواهد داشت و آن جامعه با این تفکر، یکی از موفق ترین و خوشبخت ترین جوامع خواهد بود. 
و کلام آخر به قول شیخ اجل ، سعدی شیرین بیان : " عبادت به جز خدمت خلق نیست. "
موضوع : 
به بهانه دریافت چندین نامه از دفاتر محترم امور آب و خاک، توسعه سامانه های نوین ها،  آبیاری و ... و انجمن محترم تولید کنندگان  لوله و ... در خصوص همکاری جهت تهیه دومین کتاب تخصصی آب و خاک و بهینه سازی مصرف، خواستم از این طریق چندین نقطه نظر را ارائه نمایم. همانگونه که حوزه معاونت محترم آب و خاک صادقانه اذعان داشته اند، علیرغم تلاش های فراوان و سرمایه گذاری های زیربنایی قابل توجه در جهت ارتقاء بهره وری آب ، متاسفانه نتایج چشمگیری حاصل نشده است 
سوالی که در ذهن نگارنده نقش می بندد اینست که به چه دلیلی در امر سیوینگ آب موفقیت چشگیری نداشته ایم؟ این امر با چه خط کشی سنجش گردیده 
است؟ بر اساس سرمایه گذاریهای انجام شده کجا میبایست می بودیم و اکنون کجا ایستاده ایم؟! 
آیا در تفکرات و استراتژی عمیق و دور اندیش نبوده ایم؟ برنامه ریزی های انجام شده، جامع و کافی نبوده است؟ و یا در مقام اجرا و خدمت، منطبق با برنامه ریزی ها نبوده ایم؟ و ... به هر حال اینجانب پیشنهاد مینمایم بخشی از دومین کتاب تخصصی آب و خاک به نام ” اتاق فکر " نامگذاری کرده
صفحات آن با رنگ آبی از دیگر صفحات مجزا گردد تا در این بخش نظرات، انتقادات و پیشنهادات کلیه کارشناسان متخصصان سازمان ها و صنوف مرتبط در این زمینه منعکس گردد و بخش دیگری از این کتاب با رنگ سبز کلیه فعالیت های انجام شده، در دست اجرا و در حال مطالعه در این زمینه و ارزیابی های صورت گرفته بصورت آماری ارائه گردد، تا در کنار ارائه توانمندیهای سازمان ها و شرکت ها، نیازهای امروز و فردا دیده شود بی شک این کتاب خواهد توانست ارزشمندتر و موثرتر نقش آفرینی نماید. 
راهکارهای پیشنهادی : 
راهکارهایی که از زاویه دید نگارنده بعنوان تولید کننده می تواند در امر سیوینگ و ارتقاء بهره وری مصرف آب و ... از طریق تزریق و با تقویت رویه های جاری در مجموعه های مرتبط با طرح های کشاورزی می تواند راهبردی باشد در قالب کلی بشرح ذیل پیشنهاد می گردد:
1 - تعبیه کنتورهای هوشمند به روی آبهای خروجی از منابع تامین آب و کنترل مصرف آب با متولی مشخص 
2- ایجاد کلنی های بهره برداری متناسب با هر منطقه، تا گروهی منتخب از خود بهره 
برداران متولی امور باشند و کارشناسان جهاد در قالب ناظر در جهت هدایت 
صحیح فعالیت ها نقش آفرینی نمایند. 
3- ترویج یکجا کشتی و تجمیع قطعات کوچک، تا بتوان با ایجاد تاسیسات با 
کیفیت و مشترک میزان بهره وری افزایش یابد 4- تشویق و نمکین بهره برداران به کشت های پیشنهادی متخصصان سازگار با  آب و هوا و خاک هر منطقه  (نه بر اساس قیمت سال گذشته محصولات و یا ........)
 5- شناسایی نیازهای بازار، پایش و ایجاد  بازار هدف در جهت حصول اطمینان بهره برداران از فروش محصولاتشان.
 6- ارائه خدمات مشاوره در زمینه گیاه پزشکی و کود و سم و ... مناسب از طریق تعاونی های دهقانی 
7- تهیه و تنظیم فرمهایی قبل از اجرای طرح و بعد از اجرای طرح بصورتی که
کلیه آیتم ها به ریز در آن دیده شود، تا بتوان برای هر منطقه از این دیتاها، اعداد و ارقام به صورت آماری از میزان ذخیره آب، نیروی انسانی، کود، سم و زمین تحت
کشت و میزان بهره وری و .... اطلاعات صحیح جمع آوری گردد. 
8- تهیه و تنظیم فرمهای ارزیابی دوره ای (و یا فرمهای عدم تطابق) تا عدم انطباق
های ایجاد شده با آنچه برنامه ریزی و پیش بینی شده بود استخراج گردد و علل
و عواملی احتمالی شناسایی گردد تا از این طریق راهکارهای مناسب ارائه گردد. 
توضیح 1) در راستای اجرای بند 7 و 8 می توان از نیروی عظیم و جوان بخش
دانشگاه استفاده نمود. 
توضیح 2) چنانچه در اجرای این دو بند برنامه ریزی دقیق و اجرای صحیح داشته 
باشیم، از این طریق از یک طرف کاهش بهره وری، شناسایی و درمان آن با کمترین هزینه از طریق اقدامات موثر، مناسب و به موقع میسر خواهد گردید و از طرف دیگر دهقانان نمونه، مشاوران و مجریان برتر، کارشناسان خبره و تولید کنندگان با کیفیت شناخته خواهند شد.
 9- تدوین برنامه های آموزشی آموزش بهره برداران و مجریان در جهت رشد و آگاهی آن ها با موضوعات متناسب با برنامه ریزیها از جمله :
 الف) درک و اهمیت ارزش واقعی آب
 ب) ایجاد حس تعهد و روحیه همکاری و فرهنگ نقد و تحمل 
ت) مزایای سیستم های نوین آبیاری
 ث) مزایای یکجا کشتی و تجمیع قطعات کوچک همجوار آب 
ج) مزایای کشت های پیشنهادی برای هر منطقه 
چ) مهارت های مورد نیاز در مراحل کاشت، داشت، برداشت 
ح) مهارت های فنی در زمینه طرز استفاده صحیح از تجهیزات، تاسیسات و وسایل کشاورزی و ...
توضیح اینکه : تولید کنندگان، کارشناسان و متخصصان جهاد و ... می توانند نقش 
مدرس در این زمینه را داشته باشند. 
10- ایجاد تعامل بین بهره بردار، مشاور، مجری و تولید کننده 
11- ارائه دستورالعمل کاری برای کلیه محصولات تولید کنندگان وسایل کشاورزی در زمینه طرز صحیح انبارش، نحو استفاده ، مونتاژ و در راستای افزایش طول عمر آنها. 
 12- ایجاد واحدهای R&D در شرکت های تولید کننده که با عنایت به بند 9  نیازهای بالفعل و بالقوه بهره برداران شناسایی تا خدمات متناسب ارائه گردد.
13 - ایجاد کارگاههای آموزشی، همایش ها و سمینارها با مشارکت مسئولین و
کارشناسان بخش آب، کشاورزی، تولید کننده و نمایندگان بهره بردار، مجریان و
مشاوران و .... ابتدا بصورت محلی و منطقه ای و سپس در سطح شهر، استان و ملی.